Lien

Hier kan en mag ik mezelf zijn

Lien had een heel parcours met professionele tegenvallers achter de rug, wanneer ze ruim een jaar geleden in de keuken van Eat@12 van start ging. Het werd een succesverhaal. ‘Eindelijk!’. Nochtans had ze amper ervaring, maar ze leerde snel bij. Omdat het moest en omdat ze het wilde.

“De chefs zetten je aan om dingen zelf te proberen. Ik heb snel de neiging te denken dat ik iets niet kan. Je kunt dat wel, zeggen ze. En dat blijkt dan nog te kloppen ook! Wat niet wil zeggen dat ze mij forceren. Ze weten dat ik stressgevoelig ben, dus krijg ik taken die ik op mijn eigen tempo kan afwerken.”

“We maken heel veel plezier in de keuken, de werksfeer is top. Toegegeven, soms heeft iemand een boze bui, er gaat al een keer iets fout, er struikelt eens iemand over een vuilbak… maar uiteindelijk raken we er samen altijd uit.”

“Ik werk hier graag omdat ik mezelf kan en mag zijn. Heb ik nu eens een minder moment of ben ik dan weer overenthousiast, dan wordt dat gewoon aanvaard. Ik hoef mezelf helemaal niet te bewijzen. Die dwang voelde ik op vorige werkplekken wel. In ons team heeft iedereen wel een of andere beperking, daarom verdragen we dat beter van elkaar.”

Lien